söndag 14 februari 2010

12 timmar sent

Detta går att läsa på www.aftonbladet.se:

Nattåg från Åre kraftigt försenat
Nattåget från Åre är tolv timmar försenat.
Det skulle ha varit framme i Malmö i morse – men fastnade mellan Åre och Östersund.
Nu har maten tagit slut.
Tåget från Åre är på väg till Malmö och avgick klockan 19.39 i går kväll. Det skulle ha varit framme i Malmö klockan 09.46 i morse, men kommer inte fram förrän 19.45 i kväll.
Maten ombord har tagit slut.
– De har börjat låsa toaletter för toaletterna börjar bli fulla och middagsmat ska hämtas upp i Gävle om två timmar, sa Patrik Nordén, som befinner sig ombord på tåget efter en veckas skidåkning i Åre, till Aftonbladet vid 12.30.

Beror på elfel
Mellan Östersund och Åre fick tåget elfel och blev stillastående hela natten.
– Kontaktledningen gick sönder, så det fanns ingen ström. Det fanns inga diesellok att tillgå, så det tog längre tid än beräknat, säger Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour.
Även tågen åt andra hållet är drabbade av förseningar.
Ett tåg från Malmö till Åre, som skulle ha varit framme klockan 7.54 i morse, beräknas vara framme först klockan 15.00. Och ett tåg som skulle vara framme vid 10-snåret, är framme först vid 16-tiden.

Ersättning
Resenärerna har generellt rätt till ersättning för 50 procent av biljetten, enligt SJ:s restidsgaranti.
– Då måste man skicka in allting, vi tittar på varje individ. Är man på väg hem får man inte mer, men är man på väg till en semster till exempel så att resan blir "onyttig" då kan man få hela biljettpriset, säger Ronny Hörstrand.
Malin Axelsson
---

Mest anmärkningsvärt tycker jag att man inte får 100%ersättning oavsätt vart man ska?! Vem vill spendera 12 timmar extra på ett tåg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar